Nieuwjaarsreceptie 2013

Op 13/01/2013 was het eindelijk zover, na een hele reeks spannende wedstrijden van de Heren A1, Heren 2 en Heren 1 op deze mooie zondag was het tijd voor de lang verwachte nieuwjaarsreceptie in het Sportcafé Onderda...k. Tijdens een hapje en een drankje heeft de voorzitter nog een korte toespraak gehouden. Namens het bestuur werd iedereen een gezond en sportief 2013 gewenst en werden de vrijwilligers, trainers, begeleiders en sponsors bedankt voor hun inzet. Daarna was er aandacht voor de sportieve prestaties van het vorige handbalseizoen waarin onder de jeugd een aantal kampioenschappen te vieren waren. Een terug blik op dit seizoen laat zien dat het voor de hoofdklasse spelende eerste team een moeilijke start is geweest.

Gezien de wedstrijd van vandaag en van de vorige keren hebben we wel allemaal kunnen zien dat het inmiddels wel een stuk beter gaat, en we zijn er van overtuigd dat er dit seizoen zeker nog punten gescoord gaan worden. Over het tweede team is te melden dat ze het erg goed doen in de 3e klasse en dat in het team zo nu en dan een beetje rekening gehouden wordt met een kampioenschap! Voor de jeugd zijn wisselende resultaten te melden, behalve het plezier in het spel is winnen natuurlijk altijd leuk maar niet altijd mogelijk. Ook zien we bij de jeugd dat er behoorlijk leuk gespeeld wordt en dat er hier en daar ook talent gespot wordt. Na een korte terugblik op de sportieve resultaten heeft de voorzitter namens het bestuur een beroep gedaan op de spelende senioren leden van de vereniging. Er dient zich een nieuwe generatie aan die weinig of geen binding heeft met de jeugd en dat is jammer! Vanuit het bestuur maar ook namens de ouders zouden we het zeer op prijs stellen als er meer leden zouden zijn die zich zouden willen inzetten voor de jeugd. En dan gaat het vooral om het bijbrengen van handbal technische vaardigheden tijdens trainingen. Ook jullie zijn allemaal ooit eens begonnen op jonge leeftijd en ook in jullie tijd waren het de ouders of ervaren spelers die jullie het spelletje hebben geleerd. We willen een dringend verzoek aan jullie doen, hier a.u.b. eens over na te denken, jullie hulp is niet alleen gewenst maar ook noodzakelijk om de jeugd dezelfde kans te geven die jullie ook hebben gehad. Mooie voorbeelden zijn de keepers trainingen van Danny Wassink die door de jeugd zeer gewaardeerd worden, en de trainingen van Jerry Aertssen aan de dames B. Na deze huishoudelijke mededelingen is het erebord van de “Club van 40” onthuld dat een mooi plaatsje heeft gekregen in het Sportcafé Onderdak. Na het woord van onze voorzitter was het tijd voor het buffet waarvan uiteindelijk zon 77 mensen gebruik van hebben gemaakt. Na een gezellige middag namen rond zeven uur de meeste mensen afscheid en kunnen we terug kijken op een succesvolle middag! De activiteitencommissie die één en ander heeft georganiseerd is zich bewust van een aantal onvolledigheden en zal hier voor de volgende activiteit rekening mee houden. We hopen op ieder zijn begrip! Aangezien deze nieuwe enthousiaste groep van ouders nog maar pas met elkaar aan de slag is hebben zij het met het organiseren ook niet altijd even makkelijk gehad.